duminică, 17 august 2014

Adevarul despre vitamine si minerale!

Organismului ii sunt necesare 90 de suplimente nutritive: 60 minerale, 15 vitamine, 12 aminoacizi de bază și proteine și 3 acizi grași. În total 90 suplimente în dieta zilnica.

Un articolul  aparut în revista Times, în data de 06.04.1992 și dacă nu l-ați citit, vă recomand insistent să faceti rost de acest articol din orice bibliotecă, să faceti câteva xerox-uri și să le atarnați pe uși, pe frigider și la baie. În acest atotcuprinzător reportaj se spune că, vitaminele sunt în stare să stagneze cancerul, bolile cardiovasculare și  îmbătrânirea.


În noiembrie 1993, în Arizona, s-a efectuat un experiment foarte interesant. Trei cupluri au petrecut 3 ani în izolare, unde se hrăneau cu alimente și hrană sănătoasă, inspirau aer curat și beau apă curată, fără impurități. Cand s-a incheiat experimentul, au fost examinați de medicii gerontologi din Universitatea Californiana din Los Angeles.
Toate datele analizelor sângelui și a altor funcții vitale ale organismului au fost introduse în computerul Universitatii din Los Angeles. Rezultatul: daca acești oameni ar continua să traiască în acest regim, ei ar putea trăi până la vârsta de 165 de ani. Și toate acestea demonstrează ca a traii 120-140 de ani, e posibil. Astăzi, longevitatea medie a oamenilor este de 75,5 ani, iar longevitatea medie a unui magistru sau medic este de doar 58 de ani.
  CANCERUL

În septembrie 1933 la Institutul National Oncologic al Școlii de Medicină din Boston, în urma urmăririlor bolnavilor de cancer, s-a înaintat o declarație despre descoperirea dietei antimicotice. Deducerile au rezultat pe baza cercetărilor care se efectueaza în CHINA. Ca regiune de cercetare a fost aleasă provincia chineza Xinai, deoarece acolo s-a înregistrat cel mai înalt nivel de îmbolnăviri de cancer. Timp de 5 ani au fost cercetați 29.000 de oameni. Li se administrau vitamine și minerale, în doze de două ori mai mari decât normele recomandate la americani – adică, dacă doza zilnica recomandată de Vitamina C era de 60 mg, bolnavii primeau 120 mg.
Alan Poll – omul căruia i s-au acordat două premii Nobel, spunea că, dacă vreți să preîntâmpinați cancerul cu ajutorul Vitaminei C, atunci trebuie să folosiți 100 mg zilnic.
Și iată rezultatele:
Medicii care se opuneau acestei idei, care nu erau de acord cu Allan Poll, sunt deja pe lumea cealaltă (să le fie țărâna ușoară!), iar Alan Poll trăiește și petrece. El are 96 de ani, lucreaza câte 14 ore/zi, 7 zile/săptămână, locuiește la o fermă în California și predă la Universitatea californiană din San Francisco.
Așadar, e normal să primești Vitamina C în cantitate dublă, Vitamina A în cantitate dublă și Zinc, Riboflavina, Molibden, Calciu etc. Însă o grupă de substante este extrem de importantă: Vitamina E, Beta-carotenul și Seleniul. Aceste 3 elemente trebuie primite în doză dublă, zilnic.
Dacă prin aceasta o să aveți numai 50 % beneficii, deja e bine. În grupul pacienților cărora li se administrau vitamina E, Beta-carotenul și Seleniul, timp de 5 ani, mortalitatea, în toate cazurile a scăzut cu 10%, adica 10 oameni din fiecare 100 de bolnavi care erau condamnați la moarte au supraviețuit, iar în situația bolnavilor de cancer care urmau să moara și au primit aceste 3 componente, 13 din 100 au supraviețuit.
 ALZHEIMER (demența senila – cu pierderea memoriei).

Acum toți știm de ea, dar când eu eram copil, această boală pur și simplu nu exista. Însă acum este una dintre bolile cele mai răspândite. Datele sunt suficient de înspăimântătoare. Cum să depistam și să tratăm boala Alzheimer, în stadiu incipient, la animale?
Imaginați-vă ce pierderi ar avea fermierii, dacă scroafa ar uita de ce s-a apropiat de troacă? Din acest motiv, au început să se ocupe de această problema, cu 50 de ani în urmă, în zootehnie. Iar acest lucru îl faceau cu ajutorul dozelor mari de vitamina E.
 Școala Californiana de Cercetare Științifică, a Universității San Diego, a înaintat un anunț în 1992, precum că,vitamina E încetinește pierderea memoriei, în cazul bolii Alzheimer. Și în această problemă, ei au rămas cu 50 de ani în urmă față de medicina veterinara.

  PIETRELE LA RINICHI
 Spuneți-mi de ce anume v-a spus medicul să vă feriți în dieta dvs., în primul rând? De calciu și de orice fel de produse lactate ce conțin calciu, pentru că exista convingerea legată de calciul depus în rinichi, că provine din calciul din „produsele care le folosești în alimentație”. De fapt, calciul din rinichi apare din propriile dvs. oase. Când simtiți deficitul de calciu, chiar atunci se formeaza pietrele la rinichi.
Cu 100 de ani în urmă, noi știam deja că pentru a preîntâmpina apariția pietrelor la rinichi la animalele domestice, era necesar să le dăm cât mai mult calciu, magneziu și bor. Taurii, berbecii, bovinele pentru lapte au o astfel de construcție anatomică încât, atunci când se îmbolnăvesc de aceasta boală, mor imediat. Însă la noi, când apar pietrele la rinichi, îți vine să mori de durere. Noi știm cum să preîntâmpinăm aceasta boală.  CALCIUL IONIC, SOLUBIL MICȘOREAZĂ RISCUL DE FORMARE A PIETRELOR LA RINICHI.
Au fost studiati aproape 4000 de pacienți, împărțiți în 5 categorii. În grupul care primea cea mai mare cantitate de calciu, nu s-a înregistrat niciun caz de pietre la rinichi.
 Doctorul Stupre Cartred, 38 de ani, este medic de familie și se ocupă de problema ANEVRISMULUI. Aceasta este tumefierea arterei slăbite, din cauza pierderii elasticitatii țesutului.
În anul 1957, am aflat că motivul apariției anevrismului este insuficiența de Cupru în organism. Pe atunci lucram asupra proiectului în care urmăream 200 mii de curci.
Acestora li se dădea o rație specială, în care erau incluse 90 de substante nutritive, iar în primele 13 săptămâni au murit exact jumatate. Mărind de 2 ori doza de Cupru în rația alimentara, fermierii au crescut 500 mii de curci și niciuna nu a murit din cauza anevrismului. Acest experiment a fost efectuat pe cobai, pisici, câini, porci și alte animale. Și noi am ajuns la concluzia că, deficiența de cupru este motivul apariției acestei boli.

Daca va rasfatati cu prea multa ciocolata sau dulciuri , aceasta înseamna că organismului dvs. nu-i ajunge Cromul și Vanadiul.
CHELIA timpurie este primul simptom al faptului că aveți însuficiența de cupru în organism.
PIELEA devine mai ridată, deoarece se dereglează elasticitatea țesuturilor. Apar cearcanele,  ridurile și începeți să semănați cu o pruna uscată. În afară de asta, exista înca o problema, cum ar fi dilatarea varicoasa a venelor, acest fapt datorindu-se dereglării elasticității țesuturilor, totul începând să atarne pe maini, piept, burtă, obraji. Și mergeți la cosmetician, ajungând la chirurgie plastică. De fapt, mai practic și mai sigur ar fi să primiți minerale coloidale.


** Dr. Wallach este vestit la ora actuală în America. În anul 1991 a fost promovat pentru acordarea premiului Nobel.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu