miercuri, 28 mai 2014

De ce ne imbolnavim?


" Trebuie sa intelegem ceea ce tu probabil stii deja: toate bolile sunt autocreate.....Majoritatea oamenilor o fac inconstient. (Nici macar nu stiu ce fac).
Asa ca, atunci cand se imbolnavesc nu-si dau seama de ce a cazut pe capul lor. Au sentimentul ca i-a trasnit din senin, mai degraba decat ca si-au facut-o cu mana lor.
Acest lucru se intampla pentru ca majoritatea oamenilor trec prin intreaga viata in mod inconstient - nu numai prin problemele de sanatate si consecintele lor.

Oamenii fumeaza si se mira ca au cancer.
Oamenii ingurgiteaza animale si grasime si se mira ca au arterele blocate.
Oamenii sunt furiosi toata viata si se mira ca fac atac de cord.
Oamenii sunt in competitie cu ceilalti - fara mila si sub un stres incredibil - si se mira ca fac atac cerebral.

 Un adevar mai putin evident este ca majoritatea oamenilor isi fac ingrozitor de multe griji. Grijile sunt cea mai rea forma de activitate mentala din cate exista, alaturi de ura, care este profund autodistructiva. Grijile nu-si au rostul. Reprezinta o energie mentala irosita. Ele dau, de asemenea, nastere la reactii biochimice care lezeaza trupul, producand orice - de la indigestie la probleme coronariene- si multe altele, mai mult sau mai putin grave. Sanatatea se imbunatateste aproape instantaneu atunci cand grijile dispar.
 Ura este starea mentala cea mai nociva. Ea otraveste trupul, iar efectele ei sunt practic ireversibile.
 Frica este opusul a tot ceea ce esti si, astfel, ea are un efect de opozitie la sanatatea ta mintala si fizica.
 Grijile, ura, frica impreuna cu rudele lor: anxietatea, amaraciunea, nerabdarea, avaritia, lipsa de amabilitate, obiceiul de a-i judeca pe altii si de a-i condamna- toate ataca trupul la nivelul celulei. In aceste conditii este imposibil sa ai un corp sanatos.

 Nu aveti niciun pic de grija de trupul vostru, ii dati foarte putina atentie, pana ce suspectati ca ceva nu este in regula cu el. Nu faceti practic nimic pentru o intretinere preventiva. Aveti mai multa grija de masina voastra decat de trupul vostru - ca sa nu zic mai mult. Nu numai ca nu reusiti sa preveniti caderile de sanatate prin consulturi regulate, analize o data pe an si folosirea terapiilor si medicamentelor care vi s-au dat - in plus, in rastimpul dintre aceste consulturi va maltratati groaznic trupul, dupa care nu faceti nimic!
 Nu faceti niciun fel de sport, trupul devine flescait si, inca si mai rau, slab, din cauza ca nu-l folositi.

 Nu il hraniti cum trebuie, slabindu-l, astfel, si mai mult. Apoi il umpleti de toxine si otravuri si de cele mai absurde substante pe post de hrana. Si totusi, aceasta minunata masinarie inca functioneaza; ea inca pufaie inainte, impingand cu curaj, facand fata acestui atac salbatic.
 Este oribil. Sunt oribile conditiile in care va obligati trupul sa supravietuiasca. Dar nu faceti nimic sau aproape nimic in aceasta privinta...." Neale Donald Walsch

Un adevar dur, dar sincer adus in fata de catre un om extraordinar! Multumesc ca exista astfel de oameni!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu