duminică, 27 aprilie 2014

Combina corect alimentele!

Alegerile pe care le facem cu privire la alimentele pe care le combinam la o masa este importanta pentru a asigura o digestie completa a acestora. Mancarea incomplet digerata intra in putrefactie la nivelul intestinului, de unde va elibera substante toxice care ne otravesc zi de zi, putin cate putin si astfel suntem expusi bolilor digestive, bolilor de piele, cancerului; afectarea pancreasului, rinichilor, ficatului; constipatie, hepatita,etc, de asemenea, reprezinta si un mediu bun pentru dezvoltarea bacteriilor daunatoare si a parazitilor intestinali.
Insa, toate aceste lucruri nu se intampla de la o zi la alta, sau daca facem alegeri gresite din cand in cand. Aceste probleme apar atunci cand alegerile alimentare gresite fac parte din meniul nostru zilnic.

Pentru a intelege mai bine de ce nu este corecta asocierea anumitor alimente, ar trebui sa intelegem mai bine procesul de digestie..Astfel: cand mancarea ajunge in stomac, sucul gastric isi ajusteaza aciditatea(ph) si enzimele pentru ca mancarea sa fie digerata complet. In momentul in care alegem sa combinam doua alimente nepotrivite, alimentele au nevoie de ajustari diferite ale sucului gastric iar alimentele nu mai sunt digerate complet => ajung in intestin incomplet digerate si sunt supuse procesului de putrefactie.

Combinatii de alimente ce trebuie evitate in timpul aceleasi mese



  1. Alimente bogate in carbohidrati (paine, orez, paste,cartof), cu alimente acide (lamai, portocale,rosii,etc) => fructele produc fermentatii si impiedica digestia carbohidratilor prin distrugerea enzimelor => FRUCTELE NU SE COMBINA CU NICI UN ALIMENT
  2. Alimente bogate in proteine (nuci,carne,oua, branza) cu alimente concentrate in carbohidrati (paine, cereale,cartofi, fructe dulci) => zaharul inhiba secretia de acid gastric si intarzie digestia
  3. Amestecul a doua grupe de alimente bogate in proteine : nuci si carne; oua si carne; branza si nuci; branza si oua; carne si lapte; oua si lapte; nuci si lapte => digestia se desfasoara cu dificultate pentru ca fiecare proteina necesita un anumit timp si tip de digestie
  4. Grasimi (smantana, unt, ulei) cu proteine (carne, lapte, oua, branza, nuci) => grasimile inhiba secretia de suc gastric necesar pentru digestia proteinelor
  5. Fructe si legume acide (portocale, lamai, ananas, rosii) cu proteine (carne, lapte , oua, branza, nuci) => fructele impiedica digestia proteica si determina putrefactia
  6. Amidonoase (cartofi, cereale,orez) cu alimente bogate in zaharuri (dulceata, miere, sirop, zahar, fructe dulci)
  7. A nu se combina  mai mult de 3 fructe la o masa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu