duminică, 6 aprilie 2014

Kilograme in plus? Ce este de facut?

 Obezitatea distruge sanatatea mai mult decat alcoolul, fumatul si saracia." (Doctor Lawrence May)
 Se vorbeste atat de mult despre greutatea ideala, despre cum sa aratam cat mai bine si de cele mai multe ori am face orice ca sa ajungem acolo. Acest lucru este valabil atat pentru femei cat si pentru barbati, insa femeile sunt cele care se afle in topul informarii a tot ce e nou cu privire la obtinerea unei siluete perfecte.
Cred ca acesta este primul lucru gresit, si anume faptul ca tindem intotdeauna sa fim ca celalalt si niciodata nu apreciem ceea ce suntem noi insine. 

Fiecare organism este diferit si unic. Suntem deosebiti fiecare in parte, fiecare cu trasaturile lui. De ce am vrea atat de mult sa fim altcineva si negam atat de mult propria noastra persoana? De multe ori suntem la greutatea potrivita organismului nostru insa tot mai dorim cateva kg in minus. Trebuie sa vedem mai intai care este surplusul de greutate, iar daca surplusul de greutate este vizibil si cu ochiul liber ar trebui sa ne informam cu privire la ce este de facut si unde am gresit pana acum.
 Fiecare organism reactioneaza diferit la o dieta. Este bine de stiut faptul ca femeile se ingrasa mai usor si slabesc mai greu decat barbatii. Fiecare persoana ar trebui sa urmeze o dieta potrivita pentru el, pentru ca nevoile fiecarui organism sunt diferite.

Trebuie stiut inainte de orice dieta: 
  •  cu cat avem mai multe diete esuate in trecut cu atat va fi mai greu sa slabim. Doar 15-20 % din persoane reusesc sa isi reduca greutatea din prima incercare
  •  cu cat este instalat excesul de greutate de mai mult timp, cu atat este mai greu, deoarece creierul are o memorie fantastica si este obisnuit deja cu aceea greutate si va tinde mereu sa o pastreze
  •  intotdeauna se creste liniar in greutate si se slabeste in prag. Aici ne oprim de cele mai multe ori din dieta. Incepem sa slabim si la un moment dat ajungem la acel prag de unde greutatea nu mai scade chiar daca nu am facut nimic gresit sa ne abatem de la dieta. Insa de cele mai multe ori persoanei in cauza nu i s-a explicat de catre nimeni faptul ca acest prag dureaza 7- 10 zile maxim, dupa care incepe din nou scaderea in greutate. Aceste praguri reprezinta rezistenta pe care o pune organismul pentru a nu pierde kilogramele. Daca greutatea stagneaza pana la 14 zile atunci ar trebui facuta o modificare in dieta. Un alt lucru extrem de neplacut este atunci cand ajungem la acest prag dupa doar cateva zile de dieta, si acest lucru depinde iar de cate diete am mai tinut in trecut. Fiecare persoana ajunge diferit la acest prag, dar nu este cazul sa ne dezarmam.
  •  un alt fenomen intalnit in curele de slabire este asa zisa falsa ingrasare. Reprezinta o crestere tranzitorie in greutate de 1-2 kg, desi nu ne-am abatut deloc de la dieta si am respectat programul intocmai. Aceasta crestere tranzitorie in greutate reprezinta o retentie de apa si sare, tot din incercarea organismului de a-si mentine grautatea la care a fost obisnuit. La fel se intampla si in momentul in care ajungem la greutatea potrivita, trebuie sa avem rabdare ca organismul sa se obisnuiasca cu noua greutate , altfel, daca dam buzna in mancare ne vom ingrasa la loc.
  •  persoanele plinute de mici au mai mari sanse de ingrasare pe parcursul vietii, si acestea ar trebui sa aiba o grija in plus la alimentele pe care le consuma
  • cea mai buna dieta reprezinta un stil de viata sanatos
  Persoanele care se incadreaza in aceste descrieri ar trebui sa se inarmeze cu multa rabdare si sa nu uitam ca orice persoana poate reusi daca este bine informata, cu o alimentatie potrivita fiecarui organism in parte si cu sustinerea atat a nutritionistului cat si a celor din jur.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu