duminică, 13 aprilie 2014

Preferintele culinare de azi, influienteaza ziua de maine!

Preferintele culinare se bazeaza pe traditiile indelung cultivate si reprezinta unul dintre motivele de refuz a altor optiuni. Pare absurd si incomod sa renuntam la ceva adanc inradacinat in mintea noastra, alimentatia fiind una din componentele principale ale modului de existenta.

"Hrana exclusiv vegetariana a devenit mai mult o experienta individuala si nu face parte din recomandarile medicinii clasice si , ca atare, cei mai multi medici nu au nici o experienta si nici o justificare stiintifica pentru acest gen de alimentatie. In facultatile de medicina, la materia de igiena alimentatiei, se invata ca organismul are obligatoriu nevoie de carne, pt a-si extrage unele principii alimentare. Se va marsa in consecinta pe aceasta idee. Dar motivul cel mai deranjant il constituie mistificarea adevarului, pentru a apara interesele financiare ale unor firme, companii, trusturi, etc. care sunt producatoare in industria alimentara si desfac pe piete carne, lactate sau alte produse alimentare obtinute pe cale industriala.
T. Colin Campbell, cercetator de mare profunzime si fost membru in multe din comisiile instituite de Senatul american pentru legiferarea unor produse alimentare, isi marturiseste dezamagirile avute in confruntarea cu interesele contrarii concluziilor stiintifice ale studiilor pe care le-a intreprins de-a lungul intregii sale cariere, venite din partea unor oameni de stiinta.
Se insista la ora actuala asupra ideii de indepartare a omului modern de alimentatia pentru care au fost formate initial genele noastre.
Alimentatia actuala este incriminata in geneza cancerului, ca si a altor boli, cum sunt cele neurodegenerative, cardiovasculare si cerebrovasculare, pentru ca se bazeaza in cea mai mare parte pe alimente procesate industrial sau obtinute in conditii de chimizare excesiva.
Prof. dr. Schreiber mentioneaza, de asemenea,efectul nociv asupra organismului pe care il au carnea, ouale si produsele lactate venite din fermele in care, in scopul cresterii productiei, in hrana animalelor si a pasarilor se introduc hormoni si substante cu rol de stimulare a cresterii celulare.  Rezultatul il constituie favorizarea unui teren inflamator, propice dezvoltarii cancerului, dezvoltarea obezitatii la tineri si , mai nou, si la copii sub un an care sunt hraniti cu lapte praf in care se gasesc aceste substante cu rol de crestere, numite si factori de crestere."

Cred ca modul in care ne hranim ne apartine, noi suntem cei raspunzatori pentru sanatatea noastra. Cei mai multi aleg o alimentatie exclusiv vegetariana pentru ca descopera, in timp , ca acest tip de alimentatie ii face sa se simta mult mai bine, sa fie mai energici si sa isi rezolve anumite probleme de sanatate. A alege sa fi vegetarian pentru ca asa se poarta mai nou, desi nu iti face placere sa mananci in acest mod, nu cred ca este solutia ideala. Nu este solutia ideala sa fi frustrat mancand ceea ce nu iti doresti. Insa toate studiile referitoare la o alimentatie cat mai bogata in alimente de origine vegetala, primeaza in fata alimentelor de origine animala. Asadar, asculta-ti corpul  si fii informat in legatura cu alimentele pe care le alegi!

Sursa: Prof. dr. C. D. Dulcan

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu