joi, 20 martie 2014

Detoxifierea de primavara

Detoxifierea este extrem de importanta pentru organism. Aceasta presupune eliminarea toxinelor care ar trebui sa inceapa cu intestinul gros si sa continue cu ficatul si rinichii.

Toxinele si reziduurile acumulate din diferite alimente, polularea sau medicamentele sunt surse ale multor dezechilibre si disfunctionalitati cum sunt: anemia, imunitatea scazuta, lipsa energiei si starea de oboseala nejustificata, constipatie, balonare, aspect neplacut al pielii ,depresie si ingrasare.

In mod normal organismul ar trebui sa elimine aceste toxine  prin intermediul colonului, rinichilor, plamanilor si a pielii, insa din cauza stilului de viata dezechilibrat, a stresului, a lipsei de miscare organismul nu reuseste si necesita putin ajutor din partea noastra.

Studiile arata ca o detoxifiere este benefica pentru organism la fiecare schimbare de sezon, sau macar de 2 ori pe an, primavara si toamna. Acest program ar trebui sa dureze intre 7-14 zile, tinandu-se cont de anumite principii alimentare.

Detoxifierea presupune: Eliminarea din alimentatie a:
- alimentelor prajite
- zaharului
- fainoase albe
- carne, oua, lactate
- maionese
- cafea
- alcool
- tutun
- eliminarea stresului pe cat posibil

Consumarea:
- 1 pahar cu apa + zeama de la o jumatate de lamaie, dimineata, inainte de masa
- fructe si legume proaspete(tot ce este verde in special: salata, spanac,urzici,mazare verde, fasole verde, dovlecei,etc.)
- consumarea a cel putin 8 pahare de apa pe zi
- sucuri naturale de fructe si legume
- ceaiuri (ceaiul verde)
- mese regulate
- exercitii fizice (extrem de benefice in eliminarea toxinelor)

Ce obtinem?
- un ten mai luminos si mai frumos
- mai multa energie si vitalitate
- rezolvarea anumitor probleme digestive
- kilograme in minus
- stare generala de bine

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu